Milujete všelijaké oříšky? Rádi mlsáte naše tuzemské druhy, ale ještě více jste přilnuli k zahraničním, jako jsou právě kešu ořechy? Pak si je klidně dávejte ve velkém, hned vám sdělíme proč.
Stačí hrst denně a nepotřebujete žádné další léky. Kešu ořechy jsou nacpané prospěšnými látkami.
Pečete, vaříte, děláte saláty, smoothie, kaše či si dáte ranní snídani s oříšky? V tom případě rozhodně využijete kešu 1kg Nakliceno.cz.
Větší balení je vždy výhodnější.
Kešu BIO
Kvalitu těchto ořechů nepodceňujte. Nejlepší je vybírat si druhy v BIO kvalitě. Tím dáváme najevo, že nám není jedno, co jíme, ale že dbáme na vysokou kvalitu, protože si chceme každý oříšek vychutnat. BIO kvalita také znamená ekologické zemědělství a podporu přírodních zdrojů. Jedině díky přirozenému způsobu pěstování si tento druh ořechu může zachovat svou plnou a vyváženou chuť a také všechny potřebné a cenné látky.
Ekologické zemědělství také znamená, že se lidé chovají k půdě a rostlinám s úctou. Vše pěstují s ohledem na životní prostředí.
Pěstují se v tropické oblasti Ameriky, Afriky a Asie. U nás na zahradě je tedy nenajdeme.
Samozřejmě jsou nejlepší natural, tedy přirozené druhy bez soli. Ano, k mlsání večer u televize raději sáhneme po slaných, ale ty už obsahují sůl. Takže nejprospěšnější jsou samozřejmě čisté bez přidané soli nebo jiné úpravy. Vysoký obsah soli není pro tělo prospěšný. Navíc pražením se ztrácí z ořechů potřebné živiny.
Ořechy můžete pojídat jen tak pro radost, můžete je přidávat do jídel, kaší, pokrmů, salátů – ovocných, zeleninových, smoothie, dezertů. Vykouzlíte s nimi jistě zajímavé recepty. Někdo je ale klidně sní jen tak po hrstkách, když má na něco chuť.
Najdeme je i ve vitariánském jídelníčku. Rozhodně nesmí chybět u jídel typu raw. Díky snadné úpravě, stačí namočit a rozmixovat na kaši, jsou základem mnoha omáček, pomazánek i krémů.